De Lions Club Vinkeveen en Waverveen organiseerde een rit met de tram genaamd ‘Red Crosser’ door Amsterdam voor een aantal bewoners van Maria Oord en Zuiderhof. Geen gewone tram, maar één die speciaal is ingericht op het vervoer van minder validen. De tram is een idee van het Rode Kruis (vandaar ook de naam ‘Red Crosser’) waarbij ook plek wordt geboden voor een aantal meerijdende vrijwilligers om de passagiers de helpende hand te reiken. Een unieke gelegenheid voor de ouderen onder ons, die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, om onze hoofdstad toch nog eens te kunnen bezoeken.

De aangepaste touringcar bracht de groep van in totaal 38 personen (incl. begeleiders) rond het middaguur naar het Haarlemmermeer station. Daar begon de zonovergoten tramrit van meer dan 2 uur kriskras door Amsterdam van Oost naar West, van Noord naar Zuid langs o.a. de Dappermarkt, het Leidse Plein, de Dam, het Vondelpark en door Zeeburg. Na een stop in de buurt van Artis voor koffie, thee en een gebakje werd weer verder gereden langs de Hortus Botanicus naar het Rembrandstplein verder het centrum in. Een feest van herkenning voor velen. ‘O, kijk, ik heb hier vlakbij gewoond!’ en ‘Ja, daar ben ik vaak geweest’ kon je alom horen en vele andere enthousiaste herinneringen werden gedeeld. Door het mooie weer was het gezellig druk in Amsterdam met volle terrasjes en vele toeristen. Tegen het einde van de middag werd de groep weer in de touringcar naar Vinkeveen gebracht. Aan de stralende gezichten te zien, had iedereen het erg naar zijn zin gehad, uiteraard ook met dank aan de meereizende vrijwilligers van Maria Oord, Zuiderhof, Red Crosser en de Lions.

Mede dankzij het mooie weer kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag. En ook voor de Lions Club Vinkeveen en Waverveen is het duidelijk: dit is zeker voor herhaling vatbaar!