Organisatie

NL 151AN / USA 032822

Opgericht: 24-9-1976
Charternight: 27-11-1976
Sponsorclub: LC Over-Holland
Sponsorclub van: LC Abcoude

Bijeenkomsten:
1e donderdag om 20:00
3e donderdag om 19:30
Hotel-Cafe ’t Meertje
Achterbos 101 Vinkeveen
tel: 0297 261 261

Bestuur:

President: M.J.T. Joziasse
Oud-President: mevr. M. de Koning
1e Vice-President: Ir. A. van Iersel
2e Vice-President: n.n.b.
Secretaris: ing J.W.H. Brandwacht
Penningmeester: E. de Boer
Bestuurslid: drs. E.J.H.A. Zonneveld

Internet: http://www.lionsvinkeveen.nl
E-mail: info@lionsvinkeveen.nl

 

Lionsclub Vinkeveen en Waverveen – No Nonsense – Geen onzin!

Op een regenachtige dag, bijna 20 jaar geleden, reden mijn vrouw en ik Vinkeveen binnen. We waren op zoek naar een woning. En nog steeds wonen we met bijzonder veel plezier in Vinkeveen en De Ronde Venen. We zijn terecht gekomen in een betrokken omgeving. En deze betrokkenheid vind ik terug in de Lionsclub Vinkeveen en Waverveen. Een enthousiaste club van mannen en vrouwen die zich inzetten voor goede doelen in de directe omgeving. Ook in de wijdere omtrek zijn we actief. Tot en met ondersteuning in het buitenland aan toe.

Lions zijn wereldwijd actief.
De serviceorganisatie Lions Clubs International is een wereldwijde vereniging van Lionsclubs waarin mensen vanuit kameraadschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving.
Met ruim 1,3 miljoen leden vormen de Lions de grootste serviceorganisatie ter wereld. Wereldwijd zijn er in 202 landen ongeveer 45.000 Lionsclubs en 5500 Leoclubs (jongeren van 20 tot 35 jaar).
Dit resulteert in het feit dat Lions International meestal als één van de eerste organisaties hulp ter plaatse kan bieden. Of het nu de aardbeving in Haïti of Nieuw-Zeeland was, of tijdens de Tsunami’s in Indonesië en Sri Lanka of recent in Japan. Ons motto is “We Serve” (Wij helpen).

En wat doet de Lionsclub Vinkeveen en Waverveen zoal?
Waarschijnlijk kent u ons van de jaarlijkse Koninginnedagbraderie. Deze braderie organiseren we alweer voor de 33-ste keer. Alle leden helpen bij het organiseren van dit grote evenement. Sinds 5 jaar wordt de braderie op het terrein van Maria-Oord gehouden. Deze locatie heeft een groot aantal voordelen. Hierdoor blijft het mogelijk om dit door vrijwilligers georganiseerde evenement te behouden voor Vinkeveen. Een groot team van vrijwilligers helpt bij de organisatie van de braderie.
De Lionsclub Vinkeveen en Waverveen is een enthousiaste club van vrouwen en mannen tussen de 35 en 75 jaar jong. Het is een no-nonsense club, waarbij velen zich kunnen thuis voelen. Mocht u interesse hebben, neem contact met ons op via de website: www.lionsvinkeveen.nl

Waarom organiseren de Lions evenementen?
Dit doen we om gelden binnen te krijgen voor de financiering van de doelen die wij ondersteunen. Alle ontvangsten komen daadwerkelijk terecht bij de betreffende goede doelen.
Daarnaast organiseren we evenementen als onderdeel om onze doelen te realiseren.

Welke evenementen worden door de Lions georganiseerd en gesponsord?
De Koninginnedagbraderie is het grootste en bekendste evenement. Naast de circa 70 kramen zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het muziekpodium is gevuld vanaf 11 uur ’s ochtends tot  7 uur ’s avonds. U bent van harte uitgenodigd. De braderie vindt plaats op het terrein van Maria-Oord en op de parkeerplaats achter Roekz en de 2 Heertjes. Naast alle kramen zijn er uitgebreide activiteiten voor jong en oud. Denk hierbij aan een survivalbaan en schminken voor de kinderen. Lekkernijen worden er ook verkocht. Van ijs, frites, vis, loempia’s, hamburgers en poffertjes tot en met zelfgemaakte cup-cakes. De bar van Roekz en de 2 Heertjes voor de hoofdingang van Maria-Oord is een centrale ontmoetingsplaats. De opbrengsten van de Braderie zijn voor een deel gereserveerd voor het Red-Crosser evenement. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de Lions een aantal senioren van Zuiderhof en Maria-Oord uitnodigen om een dag naar Amsterdam te gaan om een rondrit te maken in de Rode Kruis tram. Dit evenement kan alleen plaatsvinden door de hulp van vele vrijwilligers uit beide huizen.

Twee weken voorafgaand aan de braderie, medio april, organiseren wij de inmiddels bekende plantenmarkt. Dit jaar staan wij 2 dagen bij het winkelcentrum op de Plevierenlaan. De opbrengsten van de plantenmarkt zijn voor een deel gereserveerd voor EHBO Lucas te Vinkeveen.

Tijdens de kerstmarkt bij Maria-Oord serveren de Lions oliebollen en zelfgemaakte erwtensoep. En helpen we de organisatie van Maria-Oord om deze dag tot een gezellige, succesvolle dag te maken.

Een greep uit onze andere projecten.
Sinds jaar en dag ondersteunen wij een aantal studenten van het Starehe Centre for Boys in Nairobi, Kenia. Dit zijn jongens uit armlastige families, die op deze manier kunnen ontsnappen aan een bestaan in levenslange armoede.

Voor de Openbare Basisschool Molenland te Mijdrecht ondersteunen wij het Leefstijl project. Kinderen leren hierbij om oog te hebben voor anderen in de omgang met elkaar. Dit is een meerjarig project.

Afgelopen jaren hebben de Lions de stichting Medi-Aid zowel immaterieel als materieel ondersteund.
Medi-Aid biedt in Sri Lanka zowel op materiële en financiële als op immateriële manier ondersteuning.
Op materieel gebied is dit onder andere het voorzien van kleine en lokale ziekenhuizen en bejaardenhuizen van noodzakelijk materiaal uit Nederland.
Op financieel gebied ondersteunt Medi-Aid bouwprojecten, zoals in 2004 en 2005 huisjes voor de Tsunami slachtoffers. Actueel is het bouwproject ‘Zorgketen Raddolugama’.
Op immaterieel gebied is Medi-Aid in Sri Lanka actief in het overdragen van kennis, vaardigheden en technieken gericht op zelfredzaamheid en werkgelegenheid én het geven van paramedische adviezen op het gebied van revalidatie en reactivering.

In december 2010 vertrok er een container vol met rolstoelen, bedden, speelgoed en overige noodzakelijke onderdelen naar Sri Lanka. De kosten voor het verschepen van de container hebben de Lions gedoneerd aan stichting Medi-Aid.

Mariaoord hebben wij het afgelopen jaar voorzien van een 10-tal nieuwe parasols.

Minder bekend, maar minstens net zo belangrijk, is de donatie van tientallen voedselpakketten in samenwerking met Super de Boer / Jumbo, aan de gemeente De Ronde Venen. De verdeling van deze pakketten wordt verzorgd door de gemeente.

Gooi geen oude brillen weg, maar lever deze in bij de Lionsstand tijdens de Koninginnedagbraderie. De brillenactie voor oogpatiënten in Afrika is al jarenlang een doorslaggevend succes van Lions International.

Onze activiteiten kunnen wij niet uitvoeren zonder de oneindige hulp van onze sponsoren,  Rabobank Rijn en Veenstromen, Restaurant De 3 Vrienden, Jumbo, Jachthaven Omtzigt, Zuwe Zorg, Partycentrum & Catering Roekz, De Twee Heertjes, Aside websites en drukwerk, Oranje Comité Vinkeveen, Accountant Xtra, Elektrotechnischbureau Homan, Van Zijtveld BV, Aannemersbedrijf Hopman.
Samen met alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om onze activiteiten waar te maken, de gastvrijheid van Hotel-Cafe ’t Meertje te Vinkeveen waar wij 2 keer per maand vertoeven en vanzelfsprekend onze partners en kinderen.

Rest mij u nogmaals van harte uit te nodigen tijdens alle activiteiten op de Koninginnedagbraderie en alle andere activiteiten die wij organiseren.

Tot ziens op de braderie.

Leo K. van Neutegem
oud-president Lionsclub Vinkeveen en Waverveen

www.lionsvinkeveen.nl