Lever uw DE punten in voor pakken koffie voor onze voedselbank en uw oud & vreemd geld voor 3e wereld blinden!

De Lions clubs zijn landelijk weer de actie ‘Koffie voor de voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander verhoogt het aantal met 15%.

Ook de Lions clubs Vinkeveen Waverveen en Mijdrecht Wilnis zijn lokaal deze actie gestart om onze eigen voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen met koffie in deze moeilijke tijden.
De actie is ditmaal gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de 3e wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor.

Duizenden DE punten zijn al ingeleverd, zoals ook door mevr. Valkestijn uit Mijdrecht bij de AH op Leicester. Zij vond 6.000 punten bij de ontruiming van de woning van haar overleden broer. Hij was altijd zeer begaan met het lot van minderbedeelden en in lijn met zijn gedachtegoed heeft zijn zuster alle punten gedoneerd aan de Lions actie. Hartelijk dank voor deze mooie donatie maar we zijn er nog niet. Daarom roepen we iedereen nogmaals op: “haal uw keukenkastjes, laatjes, potjes, doosjes overhoop en doneer uw DE-waardepunten voor de voedselbank in onze gemeente en uw oud & vreemd geld om 3e wereld blinden hun zicht terug te geven!”.

Uw DE punten, bij voorkeur geteld, en uw oud & vreemd geld kunt u t/m eind februari inleveren op de volgende adressen in:
Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, SMC De Bron, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree en De Groentehal;
Mijdrecht: beide Albert Heijn vestigingen (op Leicester 13 en De Passage 26), Boni, Hema, Smit Visdelicatessen;
Wilnis: Jumbo, De Barones;
De Hoef: bij De Strooppot.

Voor meer informatie kijk op http://www.lionshelpen.nl/