Afgelopen week heeft de Lions club Vinkeveen en Waverveen net als vorige jaren kerstpakketten uitgedeeld aan de thuisbegeleiding van Zuwe Zorg. Deze grote dozen vol met de eerste levensbehoeften zullen door de collega’s van de thuisbegeleiding persoonlijk worden rondgedeeld aan speciaal geselecteerde gezinnen en alleenstaanden in de Ronde Venen die het financieel zeer zwaar hebben. Ook aan de kinderen in deze gezinnen is speciaal gedacht, die verrast zullen worden met een cadeaubon om speelgoed uit te kiezen. Tevens is het kerstpakket aangevuld met een uitgebreid mondverzorgingspakket.

Volgens Ans van Es van de thuisbegeleiding komt ze, zeker in deze moeilijke economische tijden, zeer schrijnende gevallen tegen van moeders die geen eten op de plank hebben om maar te zwijgen van een kerstcadeautje voor de kinderen. Naast enorme schulden en psychiatrische klachten is eenzaamheid ook een groot probleem wat ze tegenkomen in het thuisbegeleidingswerk. De thuisbegeleider is vaak het enige bezoek in de week wat deze mensen ontvangen. “Deze kerstpakketten komen echt terecht op de plekken waar het zeer nodig is en zal zeker een fijne kerstverrassing zijn”, aldus Ans van Es.

De Lions club Vinkeveen en Waverveen wil de collega’s van de Thuisbegeleiding Zuwe Zorg hartelijk danken voor hun samenwerking om de kerstdagen wat te verlichten voor diegenen in onze samenleving die het zo nodig hebben!