De actie van de Lions club Vinkeveen om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbank is uitstekend verlopen. In totaal zijn er meer dan 570.000 punten binnengehaald!

De Lions clubs hebben landelijk de kerstactie ‘Koffie voor de voedselbanken” gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander verhoogt het aantal met 15%.

Ook de Lions club Vinkeveen heeft lokaal deze actie gevoerd om onze eigen voedselbank De Ronde Venen en de recent opgerichte voedselbank in Vinkeveen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen aangezien dit nauwelijks aan hun wordt gedoneerd door de lange houdbaarheidsdatum.

In onze gemeente is massaal gehoor gegeven om de DE punten te doneren aan deze actie. In totaal zijn er op de verzamelpunten bij de Jumbo, Albert Heijn, De Bron en Maria-Oord maar liefst 571.000 punten binnengekomen. Dat betekent dat inclusief de extra verhoging van Douwe Egberts er ruim 1.300 pakken koffie afgeleverd kunnen worden bij onze lokale voedselbanken. De Lions club Vinkeveen wil al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!