2013 – Groot Koninginnedag Feest en Braderie door Lions in Vinkeveen

Net zoals de afgelopen 35 jaar hebben de inwoners van Vinkeveen laten zien dat zij de Braderie in Vinkeveen bijzonder waarderen. Het bijbehorende feest op het terrein tussen Maria Oord en Roekz / de 2 Heertjes was erg gezellig en ook enorm goed bezocht. “Een geslaagde combinatie die nog vele jaren mag voortduren”, aldus vele bezoekers van de braderie en het feest.

Lange Frans verzorgt spetterend optreden

Lange Frans verzorgt spetterend optreden

Tijdens de voorbereidingen van de 35-ste Koninginnedag werden we allemaal verrast door het aangekondigde aftreden van prinses Beatrix. Met onze vrijwilligers, die al 35 jaar de organisatie van de Braderie voor hun rekening nemen, zijn we op alle creatieve manieren bezig geweest om een zo mooi mogelijk feest neer te zetten.

Door het plaatsen van een groot scherm van 3 bij 4 meter hebben de aanwezigen de gehele dag alle wetenswaardigheden rondom de troonswisseling tot in details kunnen volgen.

Voor onze kraamhouders, waarvan velen vanwege onze jarenlange relatie aanwezig waren, was het ook een spannende dag. Hoeveel bezoekers zouden bij de Braderie langskomen? Het resultaat mag er zijn! Vele kraamhouders hebben al een kraam voor 2014 gereserveerd. De meeste kraamhouders pakten hun spullen pas na 1700 uur in. Een prachtig resultaat.

Door de iets andere opzet van de Braderie en het podium, was er meer loopruimte en rust op Maria Oord. Dit werd als prettig ervaren door onze bezoekers.

Braderie is druk bezocht

Braderie is druk bezocht

Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van de Lions club Vinkeveen en Waverveen, de 2 Heertjes en Roekz. Door deze samenwerking waren wij in staat om alle facetten van de Braderie en het feest goed uit te voeren. Denk hierbij aan de fantastische artiesten, het gezellige plein met bar en statafels, de beveiliging, de kinderspringkussens en het grote scherm. Voor de inwoners en verpleging/verzorgers van Vinkenoord was er oranjegebak bij de koffie geregeld (met dank aan Roekz). Dit gebaar werd zeer gewaardeerd.

De artiesten hebben dit jaar enorm hun best gedaan om ons te vermaken. En dat is goed geslaagd. Lange Frans mocht de spits afbijten, vlak na de kroning van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Een moeilijk tijdstip, omdat veel bezoekers net kwamen aanlopen. Maar een ras-artiest als Lange Frans wist velen te betrekken bij zijn optreden. Robert Leroy liet zien waarom hij in de finale van “ bloed, zweet en tranen” zit. En bij Trafassi werd er heerlijk gedanst. Tussen dit muzikale geweld was de DJ bijzonder actief. Hij vroeg de kinderen om op het podium dansen. Een geweldig feest voor jong en oud.

Gezellig feest. Smaakt naar meer. Roekz en de 2 Heertjes zorgen voor feest

Gezellig feest. Smaakt naar meer. Roekz en de 2 Heertjes zorgen voor feest

Zoals bekend wordt de organisatie van de Braderie al 35 jaar door vrijwilligers van de Lions club Vinkeveen en Waverveen uitgevoerd, samen met veel andere vrijwilligers. Het doel is om gelden te genereren voor activiteiten ten voordele van de Ronde Veense gemeenschap. Denk hierbij aan de Red-Crosser (uitnodiging voor bewoners uit Maria Oord en Zuiderhof om geheel verzorgd een grote rit door Amsterdam te maken in de speciaal aangepaste Rode Kruis tram) of onze kerstactie, waarbij wij kerstpakketten verzorgen voor hen die dit het meeste nodig hebben in onze gemeente. Daarnaast sponsoren wij de Zwemvereniging De Ronde Venen, EHBO Lucas, Maria Oord en andere acties waar onze hulp gevraagd wordt. Dit is een gevarieerd en indrukwekkend jaarprogramma. Het binnenhalen van gelden om dit te bekostigen is een noodzaak. Mede hierom vragen wij om het feest en de braderie ook de komende jaren te kunnen organiseren, zoals al 35 jaar wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Lions club Vinkeveen en Waverveen.

Wij willen alle vrijwilligers, bezoekers, kraamhouders, sponsoren, EHBO, adverteerders in het Oranje boekje, Maria Oord, Roekz en de 2 Heertjes bedanken voor hun tomeloze inzet. Mochten er vragen zijn, of wil je meer informatie over de braderie 2014, kijk op de website: www.lionsvinkeveen.nl