Overhandiging cheque door Lions club Vinkeveen en Waverveen aan Zwemvereniging De Ronde Venen

De Lions club Vinkeveen en Waverveen heeft op zaterdagochtend 6 april een cheque van € 3.385,= uitgereikt aan een leerling van Zwemvereniging De Ronde Venen (ZDRV). De cheque is bestemd voor een 2-jarig trainingstraject van de vrijwilligere instructeurs van de zwemvereniging, die iedere zaterdagochtend lesgeven voor de ABC-diploma’s en Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Bijzondere samenwerking
De bijzondere samenwerking van Zwemvereniging De Ronde Venen (ZDRV) met Lions club Vinkeveen en Waverveen maakt dit trainingstraject bij de zwemvereniging mogelijk. De instructeurs van de afdeling Diploma Zwemmen worden in die twee jaar verder geschoold, gericht op het motorisch leerproces bij de individuele leerling.

Leerproces kinderen
In het leerproces van jonge kinderen is experimenteren belangrijk om nieuwe vaardigheden aan te leren.  Voor het aanleren van de benodigde vaardigheden om zwemveilig te zijn, worden de lessen door experimenteren beter afgestemd op het motorisch leerproces van de individuele leerling. Kinderen nemen hierdoor met plezier deel aan de zwemlessen en er is sneller resultaat zichtbaar. Deze methode is ook geschikt voor leerlingen met een beperking of bijzondere eigenschap, die hiervoor ook bij de vereniging terecht kunnen.

Opleiding jonge vrijwilligers
Bij de afdeling Diploma Zwemmen van Zwemvereniging De Ronde Venen zetten t.o.v. het landelijk gemiddelde uitzonderlijk veel jonge vrijwilligers zich iedere zaterdagochtend onbetaald in. Die vrijwilligers hebben een instructeursopleiding gevolgd of zijn in opleiding. Het doel van de afdeling Diploma Zwemmen is zwemmen als hobby uit te oefenen en de leerlingen met veel plezier, zwemveilig en goede kwaliteit te laten zwemmen. In kleine groepjes wordt veel aandacht aan de individuele leerling besteed.

Lions club Vinkeveen en Waverveen
De Lions club is een vereniging van mensen, die zich inzetten voor de samenleving door fondsen te werven voor, of immateriële hulp te bieden aan goede doelen. Lions club Vinkeveen en Waverveen bekrachtigt met deze samenwerking haar sociale betrokkenheid en stimuleert tegelijkertijd die van anderen. De merendeels jonge vrijwilligers wordt nu een opleiding geboden, die anders niet mogelijk was geweest.

Overige activiteiten ZDRV/RVP
De afdeling Diploma Zwemmen van de zwemvereniging organiseert ABC zwemlessen op de zaterdagochtend van 07:55 tot 10:10 uur. Deze lessen worden ook gericht op leerlingen die in grotere groepen moeilijker meekomen. Daarnaast wordt er op de zaterdagochtend lesgegeven voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s, waaronder snorkelen, balzwemmen, survival, wereldzwemslagen, plankspringen en aquasportief voor kids.

Bij de afdeling Zwemmend Redden op de woensdagavond worden leerlingen van jong tot oud opgeleid tot volwaardig zwemmend redder. Conditieverbetering, slagverbetering en daarnaast natuurlijk alle vaardigheden voor het redden van een drenkeling en preventie komen aan bod.