Op woensdag 10 december heeft de Lions club Vinkeveen net als voorgaande jaren kerstpakketten vol lekkernijen uitgedeeld aan de Thuisbegeleiding van Careyn Zuwe Zorg.  Deze kerstpakketten worden door de collega’s van de thuisbegeleiding persoonlijk uitgedeeld aan speciaal geselecteerde gezinnen en alleenstaanden in De Ronde Venen. Ook aan de kinderen in deze gezinnen is speciaal gedacht, die verrast zullen worden met een cadeaubon om speelgoed uit te kiezen of sport benodigdheden. En voor de algemene gezondheid is het kerstpakket voorzien van een uitgebreid mond verzorgingspakket, verzorgd door Mondzorgpraktijk Alle Monden Gezond. Een mooie kerstverrassing voor diegenen die een beetje steun in deze tijd nu hard kunnen gebruiken. Het zijn nu onzekere tijden voor de thuisbegeleiding, gezien de kanteling in de zorg. Hopelijk kan volgend jaar deze kerstpakketten actie wel voortgezet worden in samenwerking met de Thuisbegeleiding.

Volgens Ans van Es van de Thuisbegeleiding komt ze namelijk, zeker in deze moeilijke economische tijden, bijzonder schrijnende gevallen tegen in onze gemeente. Denk hierbij aan moeders die geen eten op de plank hebben, om maar te zwijgen van een kerstcadeautje voor de kinderen. Naast schulden en psychische klachten is eenzaamheid ook een groot probleem wat de begeleiders tegenkomen in het thuisbegeleidingswerk. De thuisbegeleider is vaak het enige bezoek in de week wat deze mensen ontvangen. “Deze kerstpakketten komen echt terecht op de plekken waar het zeer nodig is en zal zeker een fijne kerstverrassing zijn”, aldus Ans van Es.

Ans van Es gaf tijdens de overhandiging van de kerstpakketten aan de Thuisbegeleiding aan dat zij de afgelopen jaren zeer positieve reacties van de gezinnen heeft ontvangen. De gezinnen zijn enorm blij met het gebaar.

De Lions club Vinkeveen wil de collega’s van de Thuisbegeleiding Careyn Zuwe Zorg hartelijk danken voor hun samenwerking om de kerstdagen wat te verlichten voor diegenen in onze samenleving die het zo nodig hebben!